Tro, håb og fibromyalgi

Suppe med perlebyg

 

Suppe med perlebyg

 

Ofte er det det enkle, der er det bedste. Her er en ganske enkel suppe med perlebyg og grøntsager, dejlig i al sin enkelhed, let at spise og let at holde så meget af, at man igen og igen vender tilbage til den. Perlebyg kan selvfølgelig erstattes af andre kerner, se kogetiden på pakken.

 

1 løg, hakket

1½ dl. vand

1½ spsk. grøntsagsbouillon

2 dl. perlebyg

1½ l. vand (gem gerne kogevandet fra kogte grøntsager fra dagen før og brug det i suppe)

1½ porre, snittet i 2 mm. tykke skiver

4 gulerødder, skåret i tern eller skiver

1-2 persillerødder, alt efter størrelse, skåret i tern eller skiver

2 stilke bladselleri, skåret i små tern.

1 broccoli-stilk, skåret i små tern (brug buketterne i en salat eller til andet, hvor de kan gøre sig smukt bemærket)

Urtesalt og friskkværnet peber

3 dl. ærter, gerne frosne

 

Kog 1½ dl. vand i en suppegryde, tilsæt grøntsagsbouillon. Når bouillonen er opløst tilsættes det hakkede løg. Sautér løget i et par minutter, mens perlebyggen hældes i en sigte og skylles. Derefter kommes 1½ l. vand i gryden, og når vandet koger tilsættes perlebyggen.

Lad perlebyggen småkoge i ca. 30 minutter, hvorefter grøntsagerne tilsættes. Lad suppen koge yderligere 15 minutter.

Tilsæt ærterne.

Smag suppen til med urtesalt og friskkværket peber.

 

Velbekomme!